Usnija: Bolje mi je otkad sam na aparatima
Usnija Redžepova

Hitno primljena u bolnicu

Usnija: Bolje mi je otkad sam na aparatima

Kraljici južnjačkog ritma Usniji Redžepovoj, kojoj je prije dvije godine otkriven rak pluća, pogoršalo se zdravstveno stanje, zbog čega je hitno primljena u bolnicu.

Analize koje su joj urađene ne ostavljaju mnogo nade za brz oporavak, a Usnija je za „Alo!“ juče smogla snage da progovori o svojim problemima.

- Bolje mi je otkad sam došla u bolnicu. Priključena sam na aparate, zato teško pričam. Ne mogu da funkcionišem. Za sada mi je bolje nego prije dolaska kod ljekara, ali mi je svakako teško. Vidjećemo kada ću kući, ali bitno je da je situacija bolja - jedva razumljivim glasom nam je rekla žena koja je godinama uveseljavala ljude širom svijeta.

Njena autentičnost i energija nikoga nisu ostavljale ravnodušnim, pa tako ni sada njena bolest, zbog koje pate svi u njenom okruženju.

- Usnija je jaka žena i mnogo toga je pregurala, ali je sada bolest izjeda iz dana u dan. Ni kada joj je prije dvije godine ljekar rekao da ima kancer, nije posustala u borbi da ga pobijedi, pa se nadamo da će i ovog puta uspjeti da se izvuče. Dugo je bila kod brata u Makedoniji, njegova porodica je brinula o njoj, ali kada su vidjeli da je njeno stanje sve gore, morali su da je dovedu u Beograd kako bi nastavila sa liječenjem. Ona je još prije dva mjeseca trebalo da se pojavi na kontroli u srpskoj prijestonici, ali su svi bili zabrinuti da njen organizam neće izdržati toliki put. Ipak, na nagovor privatnih ljekara u Makedoniji kod kojih je brat vodio jer u državne ustanove nije mogla zbog zdravstvenog osiguranja, oni su je dovezli u Beograd. Niko nije očekivao da će za samo mjesec dana stanje toliko da joj se pogorša. Mnogo je smršala, ali i dalje ima volju i želju za životom - kaže naš izvor blizak porodici Usnije Redžepove.

- Da je živ njen suprug, harmonikaš Svetomir Šešić Šele, ona kroz ovo nikada ne bi prolazila. Njegova smrt, koja je prethodila njenoj bolesti, potpuno ju je uništila psihički. I sada, kada joj je teško, samo o njemu priča - kaže naš izvor.

Usniji predstoji tuga i teška borba sa kancerom, ali ona je uvijek isticala da nada posljednja umire.

- Optimizam je najbitniji u životu, uvijek treba vjerovati i nadati se dobrom. Meni je dosta pomogla muzika jer s njom ljepše vidim i osjećam. Poslu se okrećem kako bih zaboravila neostvarene želje. Kroz život se već dvadesetak godina vodim izrekom iz Biblije: „Bože, daj mi smirenosti da prihvatim stvari koje nemam hrabrosti da promijenim i mudrosti da mogu da ih razlikujem“ - svojevremeno je otkrila svoju mantru pjevačica.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.