Dženifer Lorens najplaćenija holivudska glumica
Dženifer Lorens

Forbs

Dženifer Lorens najplaćenija holivudska glumica

Glumica i oskarovka Dženifer Lorens je sa 52 miliona dolara ovogodišnje zarade najbolje plaćena holivudska glumica, piše magazin Forbs.

Na drugom mjestu je Skarlet Johanson sa 35,5 miliona dolara a na trećem komičarka Melisa Makarti sa 23 miliona dolara.

Magazin Forbs navodi da su četiri glumice zaradile više od 20 miliona dolara od svojih glumačkih i drugih angažmana, dok je tu brojku zaradio 21 glumac, što samo pokazuje kolika nejednakost vlada u Holivudu.

Forbs je podsjetio i da je u filmu "Američka prevara" gdje je Lorensova glumila, bilo izvještaja o značajnoj razlici u plati glumaca i glumica odnosno da su glumci dobili dva posto veću platu od koleginica.

Magazin je ukazao i da žene rjeđe dobijaju glavne uloge u filmovima, a još rjeđe u blokbasterima koji donose brdo para glumcima poput Toma Kruza (Nemoguća misija) ili Roberta Daunija Džuniora (Ajron Men).

Ranije ovog mjeseca, saopšteno je da je Dauni Džunior najbolje plaćeni glumac sa 80 miliona dolara zarade ove godine.

Lorens (25) jedna je od najmlađih holivudskih zvijezda. Oskara je dobila 2012. za ulogu u filmu "U dobru i u zlu" (Silver Linings Playbook).

Na ovogodišnju listu dospjela je i jedna međunarodna glumica - Kineskinja Fan Bingbing koja je na četvrtom mjestu sa 21 milion dolara zarade dok je na petom Dženifer Aniston sa 16,5 miliona.

U top deset ušle su i Džulija Roberts (16 miliona dolara), Anđelina Džoli 915 miliona), Ris Vitersoun (15 miliona), En Hatavej (12 miliona) i Kristen Stjuart (12 miliona dolara), prenose Novosti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.