Elton Džon: Putin govori gluposti, rado bih se sreo s njim
Beta / AP Photo/Mikhail Palinchak

Želi da razgovara sa predsjednikom

Elton Džon: Putin govori gluposti, rado bih se sreo s njim

Elton Džon je izjavio da želi da razgovara sa Vladimirom Putinom zbog, kako kaže, “smiješnih” stavova o pravima gejeva.

Pjevač se ranije na konferenciji u Ukrajini susreo sa predsjednikom te zemlje Petrom Porošenkom s kojim je razgovarao o pravima LGBT zajednice. 

Džon je rekao da je Putin govorio “gluposti”, kada je upozorio gej ljude da ne idu na Zimske Olimpijske igre u Sočiju i da “ostave djecu na miru”. 

Rusija je takođe odobrila zakon koji zabranjuje homoseksualnu “propagandu” među djecom, zbog čega je bila žestoko osuđivana na Zapadu. 

“Ma dajte, molim vas. Predsjednik Rusije govori takve gluposti? Rado bih se sreo s njim. Možda bi mi se smijao iza leđa, kada zatvori vrata i nazvao me potpunim idiotom, ali mislim da bi mi savjest bila mirna što sam pokušao”, rekao je Džon za BBC. 

On se zahvalio Porošenku i objavio na Instagramu da je od predsjednika Ukrajine tražio zabranu diskriminacije na radnom mjestu na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta, kao i da uvede krivične kazne za zločine počinjene iz mržnje. 

Inače, Džon i njegov suprug Dejvid Farniš imaju dva sina: Zakarija (4) i Elajdžu (2), prenosi B92.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.