Monika Beluči: Nisam Bond djevojka, već Bond žena
Foto: Reuters

Italijanska glumica

Monika Beluči: Nisam Bond djevojka, već Bond žena

Italijanska glumica Monika Beluči, koju će publika uskoro moći da vidi u novom filmu o Džejmsu Bondu, "Spectre", kaže da se za nju ne može reći da je Bond djevojka.

"Previše sam zrela da bih bila Bond djevojka. Prije će biti da sam Bond lejdi ili Bond žena", kazala je u intervjuu za londonski "Gardijan", dodajući da je jako ponosna na to. 

Upitana zašto je njena uloga u serijalu o najpoznatijem filmskom špijunu izazvala tako veliku pažnju, Beluči je rekla da je to zbog toga što živimo u "svijetu muškaraca".

"Muškarci imaju moć u svemu: novinarstvu, glumi, režiji; bankarstvu, finansijama, obrazovanju. Sve zakone su donijeli muškarci. Muškarci misle da su žene stare kada više nisu u stanju da rađaju. A to nije tačno, jer one su i dalje fantastične. Zato mislim da je time što je odabrao mene, zrelu ženu, Sem Mendes (reditelj filma Spectre) napravio pravu revoluciju", objasnila je popularna glumica. 

"Glumice poput Katrin Denev, Izabel Iper i Šarlot Rempling i dalje dobijaju jake, seksi uloge premda više nemaju 20 godina", napomenula je ona. 

Ipak ona primjećuje da "u životu postoji trenutak kada mladalačka ljepota nestane". 

"Iako ćete reći da sam lijepa, ja imam 50, a ne 20 godina. Postoji trenutak u životu kada morate da se suočite s vremenom koje prolazi. Sve što mogu da kažem je da sam spremna na to", zaključila je Beluči.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.