Preminula Usnija Redžepova
Usnija Redžepova

U 69. godini

Preminula Usnija Redžepova

Usnija Redžepova preminula je jutros u 69. godini poslije duge bolesti.

Pjevačica je tri godine vodila bitku sa rakom pluća, a njeno zdravstveno stanje u ponedjeljak se naglo pogoršalo.

Usnija Redžepova rođena je u Skoplju, 8. avgusta 1943. godine. Proslavila se vranjanskim pjesmama, a 25 godina na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu igrala je Koštanu.

Svojevremeno je bila jedna od najljepših žena bivše Jugoslavije.

Bila je udata za harmonikaša Svetomira Šešića Šeleta koji je preminuo prije dvije godine.

Redžepova je ostavila neizbrisiv trag u narodnoj muzici pjesmama Kazuj krčmo, džerimo,Zbog tebe, mori Leno, Rasule se kose moje, Od Niša do Vranja, Ja sa juga, ti sa severa,Živote moj...

Usnija će biti sahranjena u rodnom Skoplju. Komemoracija će biti održana za nekoliko dana u Beogradu.  

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.