Zaboravite na pućenje i
Majli Sajrus i Džej Lo

Za selfi zavisnike

Zaboravite na pućenje i "duck face" - u modi je "riblji zijev"

Donedavno naglašeno napućene usne kojima je trebalo da se istaknu seksepil i glamur, više nisu "in"

Želite li da, kada se fotografišete, ispadnete kao zvijezda na crvenom tepihu, zaboravite "duck face". U modi je novi trend - "riblji zijev", piše Dejli Mejl.

Kada slavne pjevačice i glumice izađu pred fotoreportere, svaka poza koju zauzmu ili izraz lica uvježbani su do savršenstva. Modni trendovi se neprestano mijenjaju, pa donedavno trendi "duck face" ili naglašeno napućene usne kojima bi trebalo da se istaknu seksepil i glamur, više nisu "in". Odnedavno je popularan "riblji zijev" (fish gape) - za neupućene, lagano uvučeni obrazi, poluotvorene usne i opuštena brada, koji po mišljenju znalaca izraz lica čine suptilnijim.

Otkako su ga lansirale Majli Sajrus, Kira Najtli, Dženifer Lopez, Niki Minaž, Viktorija Bekam i mnoge druge zvijezde, "riblji zijev" se proširio poput šumskog požara.

- S obzirom na to da živimo u vremenu društvenih mreža, na kojima su posebno popularni selfiji, za očekivati je da se novi trend proširi i među njihovim korisnicima - kažu psiholozi.

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.