Janko Tipsarević treći put pobijedio bolest
Janko Tipsarević

Ponovo operisan

Janko Tipsarević treći put pobijedio bolest

Nakon što je dva puta operisao tumor koji je zahvatio tri četvrtine pete na njegovoj lijevoj nozi, Janko je morao da se podvrgne još jednoj operaciji.

Očajanje, strpljenje i brigu sa njim je dijelila Biljana, sa kojom je skoro deset godina. Saznanje da će nakon što se uspješno vratio na teren i učestvovao na dva prestižna turnira morati opet da se odrekne tenisa strašno ga je pogodilo. Ni Biljana ni Janko nisu željeli da jadikuju nad sudbinom, već su se obratili najboljim ljekarima čim su saznali da Janko iz koljena mora da odstrani izraslinu koja mu zadaje probleme. 

- Janko se operisao na privatnoj klinici u Ofenbahu. Dok je operacija trajala, Biljana je strepjela da li će sve ispasti kako treba i da li će on izdržati. Olakšavajuća okolnost je bila ta što su u Njemačkoj Tipsarevići kao kod svoje kuće, budući da Jankov cio tim, na čelu sa trenerom Dirkom Hodrofom, živi u Bad Homburgu. Oni su i smješteni kod Dirka, koji je Janku kao brat ili roditelj - kaže Jankov prijatelj. 

Njihovi najbliži za „Blic” kažu da Tipsarevićima nije nimalo lako, ali da zahvaljujući snažnoj ljubavi uspijevaju da se izbore sa Jankovim zdravstvenim problemima. Najveći motiv za borbu im je njihova dvogodišnja ćerka Emili, o kojoj dok su roditelji na putu brinu njihove porodice.

Biljana je sve obaveze odložila da bi otputovala sa Jankom da ga hrabri i da bude uz njega. Iako joj je teško što je odvojena od djeteta, dizajnerka nije htjela da ostavi muža ni sekund jer zna koliko teško je podnio prethodne operacije i koliki napor i snagu je ulagao da se oporavi i stane na nogu. Iako su posle druge, veoma komplikovane operacije tumora na peti doktori dali izuzetno lošu prognozu da se nekadašnji osmi teniser svijeta neće vratiti na teren, Janko je uspio da prebrodi krizu i pokaže šta znači snaga volje.  

- Biljana se s osmjehom Janku obraćala i u najtežim momentima i u životu i po pitanju karijere. Znala je da će tako i njemu podići samopouzdanje i volju da se bori. Išla je sa njim na terapije, a oboma je najviše značio osmijeh ćerke, jer kad bi stigli kući i uzeli djevojčicu u naručje, zaboravili bi na prognoze ljekara - prenosi Blic.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.