Dado Polumenta uhapšen u Njemačkoj!
Dado Polumenta

Imao oružje

Dado Polumenta uhapšen u Njemačkoj!

Dado Polumenta uhapšen je ovog vikenda u Njemačkoj kad se vraćao za Srbiju iz Forchajma jer je kod sebe imao pištolj za koji nema dozvolu.

Kako Kurir saznaje, pjevaču je policija nakon rutinske kontrole pronašala oružje u kombiju, zbog čega su ga odmah priveli u stanicu.

- Policija je u kaseti Dadovog kombija pronašla pištolj i tada je nastao problem. Tražili su mu dozvolu za posjedovanje i nošenje oružja, koju on nije imao kod sebe. Oni su odmah reagovali prema zakonu, pa su ga odveli u stanicu, gdje je dao izjavu. Tamo je i zadržan - priča sagovornik i nastavlja:
- Pjevač je objašnjavao da je u njihovoj zemlji zbog nastupa i da pištolj nosi zbog lične bezbjednosti. Pošto je u Njemačkoj zakon jasan, on je odmah morao da preda oružje - završava izvor.

Vlasnik diskoteke u kojoj je Polumenta nastupio kaže da je pjevač otišao iz njegovog lokala i da se nakon toga nisu čuli.
- Dado je odradio svoj nastup u mojoj diskoteci, ali se nakon toga više nismo čuli. Bio je sa svojim menadžerom i kombijem su se uputili nazad za Srbiju. Šta se dalje dešavalo, zaista ne znam - ljubazno je rekao biznismen koji je insistirao na anonimnosti.

Tokom jučerašnjeg dana redakcija Kurira je pokušala da stupi u kontakt s Polumentom, ali on nije odgovarao na pozive i poruke.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.