Aneta i Peđa Mijatović: Djeca uvijek na prvom mjestu (FOTO)
Aneta i Predrag Peđa Mijatović

Srećna porodica

Aneta i Peđa Mijatović: Djeca uvijek na prvom mjestu (FOTO)

Uspješni supružnici Aneta i Predrag Peđa Mijatović više od deceniju i po uživaju u skladnom braku, a dizajnerka enterijera otkriva detalje njihove svakodnevice i kako izgleda porodični život koji vode u Madridu.

Više od dvije decenije slavni srpski fudbaler Predrag Peđa Mijatović (46) važi za jednog od najboljih ambasadora u svijetu, a poštovanje prema njegovom liku i djelu odavno je prevazišlo granice našeg regiona.

Svojim umijećem na terenu oduševljavao je navijače Partizana, Valensije i Real Madrida, u kom je tri godine bio i na funkciji sportskog direktora.

Kroz sve profesionalne izazove s njim je prolazila njegova supruga Aneta, s kojom ima ćerke Nađu (16), Ninu  (14) i Lolu (12).

Nekada uspješna manekenka a danas diplomirana dizajnerka enterijera i bivši fudbalski as zavoljeli su se prije osamnaest godina, a 2000. riješili su da ozvaniče svoju vezu sklopivši građanski brak u Ambasadi u Parizu. Svega pola decenije kasnije odlučili su da se zajedno, u društvu svojih nasljednika, jedno drugom obećaju na vječnu ljubav i pred Bogom, na crkvenoj ceremoniji za koju su odabrali jedno od svojih omiljenih mjesta u prijestonici, zemunski manastir Arhangela Gavrila.

Nakon čestih selidbi i života na različitim adresama, zbog Peđinih igračkih angažmana, porodica Mijatović svoje porodično gnijezdo svila je u Madridu gdje najviše uživaju u zajedničkim porodičnim trenucima, ali ne kriju kako im često nedostaje domovina, pa svaku slobodnu priliku koriste za posjetu porodici i prijateljima. Tako je bilo i nedavno kada su se Aneta i Peđa pojavili na glamuroznoj proslavi 70. rođendana Partizana.

“Ne odlazimo često na svečane proslave, ali kada to činimo, češće se pojavljujemo u Španiji nego kod nas zato što Peđa dosta putuje, pa je teško da se uklopimo zbog svih njegovih obaveza. Bilo nam je predivno na proslavi Partizana, neponovljivo i veoma emotivno. To je veliki jubilej za sve nas koji volimo taj klub. Zaista je dirljivo na jednom mjestu vidjeti nekadašnje i sadašnje legende, a sve to bilo je propraćeno fantastičnom predstavom u režiji Dragana Bjelogrlića”. za Story ekskluzivno priča Aneta, koja svaki dolazak u Srbiju koristi kako bi se posvetila druženju sa najmilijima.

“U Beograd dolazimo kad god nam se za to ukaže prilika, mada zbog naših obaveza posljednjih godina to i nije bilo toliko često. Kada smo tu, najviše vremena provodimo u intimnom krugu familije, naših kumova i bliskih prijatelja.

“Peđa uvijek iskoristi priliku da se preko svojih bivših saigrača iz klubova i reprezentacije, s kojima održava čvrsto prijateljstvo, bliže upozna s aktuelnim dešavanjima u našem fudbalu”, ističe diplomirana dizajnerka enterijera koja je uz Peđu bila u najtežim trenucima, kada je 31. maja 2009. u četrnaestoj godini, nakon duge i teške bolesti, preminuo njegov sin iz prvog braka Andrea, a najstarijeg fudbalerovog potomka Luku (22) prihvatila je kao svog nasljednika.

“Imamo tri djevojčice, a i Peđin stariji sin Luka od svoje trinaeste godine živi s nama. Djeca su nam velika, ali s obzirom na to da su sada u pubertetu, izbjegavamo da ih ostavljamo same. Uvijek jedno od nas mora da bude s njima. Iz tih razloga mnogo nam je lakše da se organizujemo u Madridu”. priča gospođa Mijatović, koja ne krije da je određene periode svog života podredila upravo svom suprugu i ritmu življenja koji je sa sobom nosila njegova profesija.

mijatovici

“Činjenica je da je uz profesionalnog sportistu život cijele porodice podređen njegovoj karijeri. Meni nikada nije bilo teško da se uklopim u Peđine obaveze i ritam življenja, čak ni dok je bio profesionalni sportista, a ni sada kada se i dalje bavi fudbalom, ali iz drugog plana. Oduvijek sam smatrala takav život privilegovanim. Iskoristila sam to vrijeme da proširimo porodicu, učila sam jezike, pokušavala da budem najbolji vodič u obilascima za prijatelje koji su nas posjećivali u gradovima u kojima smo živjeli i trudila se, manje ili više uspješno, da savladam razne vrste nacionalnih kuhinja”,  kroz osmijeh ističe Aneta, koja se posljednjih nekoliko godina uspješno posvetila svojoj karijeri.

“Nakon što je završena njegova igračka karijera i kada smo se pozicionirali u Madridu, odlučila sam da završim studije na Institutu za umjetnost i dizajn IADE Universidad de Alcala Madrid. U prvo vrijeme zaposlila sam se u odjeljenju za enterijer gdje sam polako sticala iskustvo, a posljednjih nekoliko godina radim kao dekorater. Volim svoj posao i to me u potpunosti ispunjava. Uprava sada završavam kuću Luke i Vanje Modrić u Madridu. Bez obzira na naše obaveze, djeca su nam na prvom mjestu i uklapamo se s našim profesijama tako da to oni što manje osjete”, zaključuje Aneta.

Izvor: Story.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.