Pogledajte kako izgleda rad na računaru u Sjevernoj Koreji (VIDEO)
Ilustracija

Pogledajte kako izgleda rad na računaru u Sjevernoj Koreji (VIDEO)

Vil Skot je bivši radnik Googla koji je imao priliku da posjeti Univerzitet nauke i tehnologije u Pjongjangu, gdje je kupio kopiju operativnog sistema "Red Star 3" koji se koristi u Sjevernoj Koreji.

Javnost nije bila upoznata s načinom rada ovog sistema, a Vil je kopiju ponio sa sobom u SAD gdje je istraživao i upoređivao operativni sistem Red Star s Windowsom. 

Inače, Sjeverna Koreja je takođe koristila Windows, ali su vremenom razvili svoj sistem koji na prvi pogled podsjeća na Apple-ov Mac OS operativni sistem 

Pogledajte punu prezentaciju i otkrijte kako izgleda rad u operativnom sistemu Red Star.

Izvor: HR.N1

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.