Benzema prenoćio u pritvoru, danas izlazi pred sud
Karim Benzema

Francuski napadač

Benzema prenoćio u pritvoru, danas izlazi pred sud

Francuski napadač, fudbaler Real Madrida, Karim Benzema suočava se sa krivičnom prijavom u seks aferi i ucjenjivanju saigrača iz francuske reprezentacije Matjea Valbuenu, prenosi Anadolija.

Benzema je sinoć prenoćio u policijskog stanici Versailes gdje bi danas trebao izaći pred istražnog sudiju. Nakon toga, biće odlučeno da li će Benzema u nastavku postupka biti u svojstvu optuženog ili "pomoćnog svjedoka" što prema francuskom zakonu znači da nije formalno optužen ali da je pod istragom. 

Benzema je uhapšen u slučaju ucjene Valbuene zbog navodnog seks snimka. Zvijezda Reala je tako postao drugi poznati fudbaler koji je umiješan u slučaj, nakon što je uhapšen i bivši napadač Liverpoola Džibril Sise..

Istraga u ovom slučaju je pokrenuta u julu zbog tvrdnji da je Valbuena, igrač Olimpikua iz Liona, bio žrtva ucjene. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.