Zukorlić dobio službeno obezbjeđenje zbog prijetnji likvidacijom
Muamer Zukorlić

Upućene od strane ISIL-a

Zukorlić dobio službeno obezbjeđenje zbog prijetnji likvidacijom

Muamer Zukorlić dobio službeno obezbjeđenje zbog prijetnji likvidacijom, koje mu je putem društvenih mreža uputila teroristička organizacija ID.

Proteklih godina spisak štićenih osoba je prepolovljen, ali je Zukorlić, koji je poslanik i Skupštine Srbije, jedan od rijetkih koji su dodati na spisak, navodi Blic i pozivajući se na neimenovani izvor, dodaje da je povod za obezbjeđenje - poziv na njegovu likvidaciju.

Na portalu "Rumi", koji je pod kontrolom Islamske države, objavljen je tekst u kojem se poziva na smrt Zukorlića, ali i još nekoliko vjerskih autoriteta iz Bosne i Hercegovine. 

"Prijetnje Zukorliću nadležne srpske službe su ozbiljno shvatile, zato je i dobio službeno obezbjeđenje. Pitanje je do kada će ono trajati jer u većini slučajeva je mnogo lakše dati nekome obezbjeđenje nego ga poslije povući. Takva odluka povlači veliku odgovornost, pošto se i donosi na osnovu ozbiljnih procjena. Druga je stvar što neki obezbjeđenje shvataju kao statusni simbol pa te ljude koriste i kao nosače", navodi neimenovani izvor "Blica". 

Kako list navodi, ovu informaciju je potvrdio i sam Zukorlić.

"Obezbjeđenje sam dobio zbog ugrožene bezbjednosti, zbog prijetnje ubistvom ISIL-a. Prijeteći video klip objavljen je putem Fejsbuka", rekao je Zukorlić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.