Najskuplji automobil na svijetu Bugati prodat za 16,7 miliona eura!

Najskuplji automobil na svijetu Bugati prodat za 16,7 miliona eura!

Najskuplji automobil u istoriji Bugatijev luksuzni sportki model prodat je za 16,7 miliona eura.

Kupe Voiture Noire (Crni automobil) je niski sportski automobil sa 16-cilindarskim motorom jedinstvenim u automobilskom svijetu sa udobnošću luksuzne limuzine.

Bugati ga je predstavio ove sedmice na sajmu automobila u Ženevi, a kompanija je u četvrtak objavila da je prodan po rekordnoj cijeni za novi automobil.

Identitet kupca nije otkriven, ali je jasno da će ova prodaja dodatno popraviti imidž Bugatija kao proizvođača trofejnih luksuznih automobila.

“Pravi oblik luksuza je individualnost“, kazao je Stefan Vinkelman, predsjednik Bugatija, koji je u vlasništvu Volkswagen Grupe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.