Koljević ženski šahovski šampion Crne Gore
Footo: PRiSMA

Koljević ženski šahovski šampion Crne Gore

Danas je odigrano posljednje sedmo kolo na Pojedinačnom seniorskom prvenstvu Crne Gore u šahu za žene.

"Postignuti su sljedeći rezultati: Koljević – Popović 1:0, Bačić – Rakić 1:0, Ivanović – Milović 0:1, Delević – Roganović 1:0, Zindović – Đukanović 1:0, Mošurović – Vuković 1:0, Svrkota – Katnić 0:1, Raičević – Kankaraš 0:1, a slobodna je bila Vučković", saopšteno je iz Šahovskog Saveza Crne Gore.

Posljednje kolo obilježila je pobjeda Nikoline Koljević članice ŠK Crnogorac sa Cetinja, koja je u posljednjem kolu savladala Mateju Popović i tako poslije velikog posta Cetinju donijela titulu ženskog seniorskog prvaka Crne Gore.

Kako se dalje navodi, Koljević, koja je inače stipendista Šahovskog saveza, je izvanredno igrala posljednju partiju bez ikakvog straha od rezultata što joj je na kraju potpuno zasluženo donijelo pehar i zlatnu medalju.

Ističući da je lijepu partiju odigrala i Kristina Bačić i sa pobjedom nad Tijanom Rakić, sasvim zasluženo postala vicešampionka Crne Gore.

"Aleksandra Milović vodeća šahistkinja Crne Gore morala se zadovoliti sa trećim mjestom, iako se od nje očekivalo više. Izvanredno četvrto mjesto zuzela je mlada i voma nadarena Mateja Popović, takođe stipendista Šahovskog saveza, koja ipak nije izdržala teret posljednjeg kola i velike šanse da u slučaju pobjede postane šampionka sa samo 13 godina. Iskusna Nina Delević, bila je peta i sa njom se završava spisak nagrađenih takmičarki", kazali su iz Šahovskog Saveza CG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.