Ukolonite mitisere pomoću četkice i paste za zube!
ilustracija

Ukolonite mitisere pomoću četkice i paste za zube!

Poznate crne tačke na nosu i licu (mitiseri) – nisu ništa drugo nego lojne žlijezde začepljene sebumom. Crni su jer su se na njima sakuplja prašina, ostaci kozmetike, djelići epidermisa.

Same po sebi, te crne tačke, sem svoje neestetičnosti, nemaju štetno dejstvo. Problemi nastaju onda kada počinju da se upaljuju, ili kada krenu infekcije.

Zato mitisere treba eliminisati na vrijme i regularno, poželjno neagresivnim metodama kojima ne bismo traumirali kožu.

Predlažemo vam metodu za bezbolno uklanjanje mitisera, koja će pomoći smanjivanju pora na licu, zatim pretjerane masnoće kože i sprječavanju pojave akni.

Kako ukloniti mitisere na licu uz pomoć četkice za zube:

Prije nego što počnete sa procedurom čišćenja pora, prokuvajte u vodi četkicu za zube u trajanju od 5 minuta.

Iznad šerpice rasparite lice (možete koristiti odvar od kamilice, kantariona ili nane). Ova aromaterapija odlično ce uticati na lice i biće dobrobit vašem opštem stanju.

Manju količinu paste za zube nanesite na problematične djelove kože. Ostavite je na licu 5 minuta.

Isperite pastu toplom vodom, prebrišite lice tonikom.

Važno je imati u vidu da za proceduru čišćenja epidermisa ne odgovaraju sve paste za zube. Odaberite proizvod koji ne sadrži velike abrazivne čestice, i mentol u velikim količinama. Nije loše, ako se u sastavu paste nalaze ljekovite biljke, kao sto su žalfija, kamilica itd.

Ponavljajte postupak čišćenja 1-2 puta nedeljno, u zavisnosti od stanja kože.

Ne zaboravljajte svaki put, nakon korišćenja, temeljno isprati četkicu.

Izvor: uspešnažena.com

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.