Make up trikovi za mlađi izgled
ilustracija

Make up trikovi za mlađi izgled

Pravilnim odabirom proizvoda i nanošenjem šminke, uz odgovarajuću njegu, koža lica će izgledati svježije i mlađe nego što zapravo jeste.

Kada žena kroči u četdesete godine, mijenja se izgled kože, što zahtjeva drugačiju njegu nego u tridesetim.

Koža postaje suva, bore dolaze do izražaja, tonus lica slabi, a sve te promjene su povezane sa gubitkom kolagena i elastičnosti.

Ali, uz nekoliko jednostavnih trikova, vaše lice može da izgleda mlađe i odmornije.

Dobar prajmjer

Hidratizujući prajmjer je idealan jer zreloj koži treba dodatna vlaga i zdrava i lijepa hidratizacija.

Šminka bez prethodne hidratacije- nikako. Nanesite podlogu prije make-up-a ili kremu koja hidrira kožu, odnosno proizvod koji će je nahraniti i umiriti.

Puder

Ako izaberete odgovarajući puder možete prikriti godine. Izbjegavajte teške i guste pudere koji se skupljaju u porama i borama, već birajte fluidnije.

Takođe, puder treba da bude prikladan za nešto suviju kožu odnosno da ima sposobnost hidratacije. Na kožu ga nanesite ravnomjerno jer tako nećete naglasiti nepravilnosti.

Debeli sloj pudera – nikako. Predebeli sloj pudera će vas učiniti starijim. Zato se uvijek vodite parolom: Manje je više!

Da li ste znali da koža s godinama bijledi? Boju možete vratiti ako izaberete topliji ton pudera ili pomiješate svoju nijansu sa sljedećom tamnijom.

Korektor

Dobar korektor je ključan za prikrivanje tamnih krugova i mrlja. Koža oko očiju postaje izrazito suva kad pređemo 40-tu pa je najbolje da birate tečni korektor.

Korektor ispod spoljašnjeg kuta oka -nikako.

Nemojte ga nanositi na bore već samo na područje ispod unutrašnjeg dijela oka, odnosno prema polovini podočnjaka. Na taj način nećete privući pažnju na bore.

Rumenilo

Rumenilo daje blistav sjaj i zdravu boju licu. Izbjegavajte hladne nijanse. Boja breskve i nježne ružičaste su odličan izbor za sve tonove kože, a možete nanijeti i tokom dana i uveče. Imajte na umu da preskakanje rumenila čini ženu starijom.

Rumenilo prenisko na obrazima – nikako. Probajte da ne nanosite rumenilo nisko na obraze. Idealno je da ga stavite na vrh jagodica, a zatim razvučete po obrazu. Dodajte rumenila i na vrh nosa kako bi lice bilo lijepo definisano.

Olovka za obrve

Ako želite da istaknete oči morate obratiti pažnju i na obrve. Što smo stariji naše obrve gube gustinu, ali i oblik, a pojavi se i poneka sijeda. Punije obrve daju mladoliki izgled , te je olovka ključna za popunjavanje oblika.

Pretjerivanje s bojom – ne. Zaboravite na pincetu i uložite u serum za rast obrva. Ispunite obrve laganim potezima kako biste dobile utisak da su guste i ravnomjerno raspoređene. Vodite računa da ne pretjerate kako ne biste ličile na neku junakinju iz crtanog filma.

Tuš, sjenka i maskara

Pravilna make up tehnika može licu dati mlađi izgled i smanjiti vam godine. Ako uvijek izgledate umorno, bez obzira koliko sati spavate, upotrijebite dvostruku dozu korektora i to nijansu sa žutim podtonom. Zatim izaberite tople i mat tonove sijenke koji će dati odmoran izgled.

Dobar tuš za oči što bliže trepavicama pomaže stvaranju iluzije o debljoj i tamnijoj liniji trepavica. Prava maskara stvoriće definiciju i dodati dubinu vašim očima.

Hladni tonovi i šljokice- ne. Izbjegavajte svjetlucave sjenke i hladne tonove smeđe i sive boje jer će one oči učiniti umornijima.

Ruž

Ruž je najbolji način da zaokružite svoj make up. Istrljajte usne ili napravite piling kako biste uklonile mrtvu kožu.

Nanesite balzam i pusti da upije, a zatim višak obrišite. Olovkom za usne u boji ruža iscrtajte linije, te nanesite ruž u jednom sloju.

Neutralne nijanse -ne. Nemojte se bojati jačih boja jer to što ste prešle četrdesetu ne znači da se morate držati samo neutralnih nijansi.

Nezavisne

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.