Idealan doručak: Napravite kiflice od integralnog brašna
ilustracija

RECEPT

Idealan doručak: Napravite kiflice od integralnog brašna

Možete ih služiti i za doručak i za večeru uz jogurt.

Sastojci:

- 500 g integralnog brašna

- pola kesice suvog kvasca

- 100 ml tople vode

- 1 jaje

- 1 kašičica šećera

- 100 ml toplog mleka

- 90 ml ulja

- sir za punjenje po izboru

Priprema:

U veću posudu sipajte mleko, vodu, kvasac i kašičicu šećera i sve to promiješajte. Zatim uzmite jaje i u posudu sipajte samo bjelance, a žumance odvojite za premazivanje. U sve to dodajte ulje (može i maslinovo) i opet sve promiješajte žicom za mućenje.

Postepeno dodajte brašno i miješajte prvo žicom, pa posle rukama.

Kada umijesite tijesto, opet ga nauljite sa obe strane i poklopite providnom folijom da naraste. Držite ga na toplom mjestu (može pored radijatora). Kada nadođe, premijesite ga i podelite na manje loptice.

Prekrijte folijom testo koje ne obrađujete da se ne bi sušilo. Napravite kiflice i filujte ih sirom. Premažite ih žumancetom i stavite da se peku na 200°C nekih 20 minuta.

Prijatno!

 

Stvar ukusa

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.