OPREZ: Ovih 5 grešaka pravimo prilikom korišćenja maski za lice
Ilustracija

OPREZ: Ovih 5 grešaka pravimo prilikom korišćenja maski za lice

Kako bi poboljšale izgled ali i kvalitet svoje kože, većina žena koristi maske za lice. Jednostavane su za upotrebu i daju trenutni efekat. Za ovaj postupak vam nisu potrebne stručne vještine, ali neka pravila ipak treba uzeti u obzir, jer greške mogu negativno uticati na kožu lica.

Greška 1: Ne uzimate u obzir tip kože

Prije nego što napravite masku, morate da odredite potrebe kože. Na primjer, hranljiva maska je kontraindicirana vlasniku kombinovane i masne kože, ali za suvu je pravi spas. 

Greška 2: Koristite masku svaki dan

Zapamtite: piling, čišćenje i maske sa efektom liftinga mogu se raditi 1-2 puta nedjeljno. Ako prekršite ovo pravilo, možete da uništitee hidrolipidni sloj kože. Kao rezultat toga, dolazi do iritacije, perutanja, a u najgorem slučaju i do upale.

Ipak, koristite hidratantne maske bez ograničenja. Usput, ako ga nanesete u tankom sloju, slobodno ostavite proizvod do jutra.

Greška 3: Ne čistite kožu lica prije maske

Svaki spa tretman trebalo bi da počne čišćenjem lica. Samo u tom slučaju, aktivne komponente maske mogu prodrati duboko u kožu i raditi punom „snagom“.

Greška 4: Držite masku duže od navedenog vremena

Uvijek pročitajte uputstva prije upotrebe. Na osnovu sastava proizvoda, proizvođač izračunava vrijeme nanošenja. Ako je maska potpuno suva na licu, dobićete suprotan efekat: dovešće do dehidratacije kože.

Greška 5: Nanesete masku na kožu oko očiju

To područje na licu je vrlo osjetljivo i zahtijeva posebnu njegu. Maske za lice su previše agresivne za nju. Ako treba da navlažite kožu oko očiju, bolje je koristiti posebne maske ili flastere.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.