Gorka so kao lijek protiv bubuljica: Djelotvorna ali i opasna po isušivanje kože lica
Ilustracija

Gorka so kao lijek protiv bubuljica: Djelotvorna ali i opasna po isušivanje kože lica

Epsom so ili gorka so je, zapravo, magnezijum sulfat i koristi se u razne medicinske svrhe ali mnogi ga upotrebljavaju i u kozmetici, piše Lepa i Srećna.

Naročito je popularan u tretmanu bubuljica, mada neki dermatolozi ističu da postoje mnogo bolji i medicinski provjereni preparati.

Oni koji ipak nisu protiv epsom soli navode da magnezijum sulfat može da umiri upalne procese i da ga valja koristiti za detoks kože.

Međutim, i oni preporučuju oprez.

Za početak, nikada ga nemojte koristiti na čitavom licu niti regijama zahvaćenim aknama.

Najbolje je da ga koristite samo u slučaju ako vam tek ponekad izbije poneka bubuljica i onda namažite rastvor samo na nju.

Rastvor napravite od soli i vode i nanesite na bubuljicu štapićem za uši.

Ova so može da prilično isuši kožu pa je slobodno koristite sa nekim hidrantnim sredstvom - na primer, kremom sa hijaluronom, jer to neće oslabiti dejstvo na bubuljice.

Nipošto nemojte istovremeno koristiti druge isušujuće preparate kao što su salicilna kiselina, retinoidi ili neke druge kiseline.

Izbegavajte piling epsom solju i prestanite da je upotrebljavate za lice čim primijetite neku iritaciju. Ako želite da isprobate piling za tijelo, pomešajte magenzijum sulfat s kokosovim uljem.

Istrljajte grublje delove - kožu na laktovima i koljenima, pa temeljno isperite.

Probajte kupku u toploj vodi sa malo rastvorenog magnezijum sulfata! Ona će vam, gotovo sigurno, prijati!

Konačno, redovno koristite ovu so za kupku za stopala. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.