Zbog nošenja pripadnika desničarske organizacije

Modni brend "Fred Peri"povukao crno-žute polo majice

Modni brend "Fred Peri" povukao je jedan od svojih poznatih modela polo majica sa tržišta, nakon što su taj komad odjeće počeli da nose pripadnici jedne desničarske organizacije.

Kompanija je zaustavila prodaju crno-žutog modela majice u SAD i Kanadi, nakon što su takvu majicu počeli da nose pripadnici neofašističke organizacije "Ponosni dječaci", piše Gardijan.

U saopštenju kompanije se navodi da je "frustrirajuće da polo majica i njen svjetski poznati logo u vidu lovorovog vijenca, budu u bilo kakvoj vezi sa takvom organizacijom".

U kompaniji kažu da "iako su kroz svoj rad uvijek nastojali da predstave inkluzivnost i raznolikost, shvatili su da crno-žuti model njihove majice u Sjevernoj Americi sada asocira na nešto sasvim drugo", a rezultat je veza sa "Ponosnim dječacima".

Dodaju da je to "nedopustivo i da se mora prekinuti".

"Ako vidite članove te grupe kako nose naše proizvode, znajte da to nema nikakve veze sa našom kompanijom i brendom. Kontaktirali smo advokate i radimo na tome da spriječimo nezakonitu upotrebu našeg brenda", zaključuje se u saopštenju.

Kompaniju "Fred Peri" je 1952. godine osnovao istoimeni šampion Vimbldona u tenisu.

"Ponosne dječake" osnovao je suosnivač Vice Media, Gavin Makines, 2016. godine uoči izbora Donalda Trampa za predsjednika.

Godine 2018. FBI je tu organizaciju klasifikovao kao "ekstremističku grupu". Jedna od njihovih posljednjih akcija sprovedena je tokom vikenda, kada su "Ponosni dječaci" organizovali protrampovski skup u Portlandu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.