Povratak retro-trenda: Uvijeni vrhovi pravi su hit među jesenskim frizurama (FOTO)
Foto: Instagram

Povratak retro-trenda: Uvijeni vrhovi pravi su hit među jesenskim frizurama (FOTO)

Ako ste posljednjih nekoliko dana podložni društvenim mrežama, sigurno ste primijetili da je došao red na još jedan retro-trend, onaj koji je obilježio dio osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka.

Bob i lob podignuti su na novi nivo i dobili su osvježenje zahvaljujući uvijenim vrhovima, odnosno mini-loknama.

Untitled

Foto: Screenshot, Instagram

Isfurale su ih Dua Lipa, Kim Kardašian, Dženifer Lopez, kao i neki modeli, a čini se kako je riječ o novom trendu ove jeseni, posebno ako tražite malo drugačiju, no i dalje elegantnu frizuru za svečanije prilike. U doba messy frizura, ovakav je look pravo iznenađenje, a prije svega je namijenjen kosi srednje dužine koja pada preko ramena. 

Untitled

Foto: Screenshot, Instagram

Zamišljena je na način da je kosa glatka, češljana i ravna od tjemena pa do sredine, a centimetar ili dva prije vrha, uvija se u laganu loknu  prema spoljašnjoj strani. Dodatni retro-vibe frizura će dobiti ako je stilizujete zanimljivim ukosnicama. 

Untitled

Foto: Screenshot, Instagram

Ovakav look nije namijenjen samo glamuroznim i formalnim prilikama, već ga možete isfurati i u svakodnevnim izdanjima, no u tom slučaju, lokne neka budu malo pristojnije.

Untitled

Foto: Screenshot, Instagram

Ako ste spretni prilikom feniranja, ovu ćete frizuru napraviti bez problema - Glamour savjetuje da fenirate kao i inače, a pri kraju s četkom uvijte vrhove kose. Što više uvijate, efekat će da bude "dramatičniji"!

Diva/Večernji.hr

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.