29. trijumf u karijeri, bez poraza

Nurmagomedov odbranio titulu: Obećao sam majci, ovo je moj poslednji meč (Video)

Habib Nurmagomedov savladao je Džastina Gejdžija i po treći put odbranio UFC titulu šampiona svIJeta u lakoj kategoriji. Ruski borac, koji je još bez poraza, najavio i završetak karijere.

Habibu Nurmagomedovu ovo je bila prva borba u kojoj ga nije savjetovao otac i trener Abdulmanap, koji je preminuo ranije ove godine, a posle meča je vrlo emotivno objasnio razloge svog povlačenja iz ringa.

"Želim da kažem da je danas ovo bila moja poslednja borba. Nema šanse da ću opet dolaziti ovdje bez svog oca. Ovo mi je bio prvi put bez oca, a kada sam dobio poziv UFC da imam meč sa Džastinom, razgovarao sam sa majkom tri dana. Ona nije željela da se borim bez oca, molila me je da to ne radim, ali sam joj obećao da će mi ovo biti poslednji meč", izjavio je Habib Nurmagomedov.

Mnogo se očekivalo od borbe Habiba Nurmagomedova i Džastina Gejdžija, ali ruski borac nije dozvolio ni trenutak sumnje ko će pobijediti i na kraju je američkog borca natjerao na predaju.

Habib je u drugoj rundi oborio protivnika na pod, polugom počeo da ga guši, pa Gejdžiju nije preostalo ništa drugo nego da preda meč.

Nurmagomedov je tako odbranio UFC titulu šampiona svijeta u lakoj kategoriji, a ovo mu je bio 29. trijumf u karijeri, bez poraza.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.