Pogledajte čarobnu igru delfina u Boki (VIDEO) (FOTO)

Pojava delfina u Boki nije novost ali njihova igra na valovima, uvijek iznova oduševljava, naročito one koji su imali priliku da je posmatraju.

Tako je bilo i za rijetke koji su se juče u poslijepodnevnim satima, zatekli na ulazu u Boku, tačnije u blizini tvrđave Arza.

Oko 15 sati su, kako pričaju Radiju Jadran, uživali u čarobnom prizoru i igri jata od osam, a možda i više delfina.

To je kuriozitet s obzirom na to da skoro uvijek dolaze u "grupi" po dva ili tri.

Prijatno iznenađeni bili su i Novljani, Gavrilo Ilić i njegova djevojka Sara Savić, koji su otišli na ribanje, misleći da će to biti još jedan uobičajen izlazak na more.

Gavrilo kaže da su delfine primijetili juče oko 15 sati i ne želeći da to propuste, odmah snimili telefonom:

„Mi smo prije par dana pričali kako ih nijesmo vidjeli sigurno desetak dana i onda juče odjednom ih je bilo 8, koliko smo uspjeli da prebrojimo, a možda i više. Bili smo u blizini Arze kad smo ih vidjeli i nijesu se prepali. Ostali su tu sigurno sat, a bile su još dvije barke u blizini i svi su ih snimali. Delfini su iskakali, plivali, pa opet zaranjali, igrali se. Onda su otišli ka Mamuli i dalje“, priča Gavrilo.

S obzirom na to da stalno ribaju, kaže da su prethodno delfine vidjeli prije desetak dana kod Rosa:

„Bila su dva ispod Rosa, ali mi smo s barkom bili dalje. Nijesu se mnogo zadržavali. Izronili su par puta, poslije ih više nijesmo sretali“, kaže Gavrilo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gavrilo Ilic (@g_a_v_r_o)

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.