Radnik bijesan zbog otkaza bagerom se vratio u fabriku i uništio 50 vozila
Ilustracija

Šteta u Mercedesovoj fabrici procijenjena na dva miliona eura

Radnik bijesan zbog otkaza bagerom se vratio u fabriku i uništio 50 vozila

Incident se dogodio u Mercedesovoj fabrici na sjeveru Španije, a šteta se procjenjuje na 2 miliona eura.

Jedan bivši radnik iz Mercedesove fabrike u Vitoriji, ukrao je bager sa gradilišta i odvezao se do svoje nekadašnje firme udaljene 20-ak km, prenosi B92.

Pošto je probio ogradu, ustremio se na nova, tek izrađena Mercedesova kombi vozila koja su bila parkirana u krugu fabrike

Rezultat je preko 50 teško oštećenih primjeraka modela Vito i V-klase, koji se proizvode u ovoj španskoj fabrici i šteta koja se za sada procjenjuje na više od 2 miliona eura.

Radnik je na kraju uhapšen i tereti se za više krivičnih djela. Kako navode lokalni mediji, srećna okolnost je što se incident dogodio u trenutku kada pogoni nisu radili, a u krugu fabrike su se nalazili samo pripadnici obezbjeđenja i službe za održavanje, tako da nije bilo povrijeđenih i nastradalih.

Šteta je mogla da bude i veća, s obzirom da je prema tvrdnji svjedoka radnik pokušao da bagerom uđe u proizvodnu halu kako bi oštetio skupocjenu opremu, ali mu to nije pošlo za rukom

Zanimljivo je da ovaj 38-godišnjak nije otpušten nedavno, zbog najnovije ekonomske krize, već je otkaz dobio još 2017. pa se pretpostavlja da je duže vrijeme pripremao "osvetu" bivšem poslodavcu.

Tačni motivi njegovog djelovanja znaće se kada izađe pred sudiju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.