Spektakl na UFC eventu: Porije nokautirao Mekgregora
Dastin Porije, Foto: Profimedia

Spektakl na UFC eventu: Porije nokautirao Mekgregora

Amerikanac Dastin Porije savladao je Konora Mekgregora u glavnoj borbi UFC 257 večeri u Abu Dabiju.

Borac iz Lafajeta osvetio se kontroverznom Ircu za poraz od prije šest godina u Las Vegasu i savladao ga tehničkim nokautom u drugoj rundi posle dva minuta i 32 sekunde. Time je najveća zvijezda MMA sporta pretrpjela tek prvi poraz nokautom u karijeri, od ukupno pet izgubljenih mečeva, prenosi SportKlub.

U ranoj fazi borbe takmičara lake kategorije, Porije je upisao rušenje, međutim, nisu se borci zadržali dugo na podu. Posle toga je Mekgregor imao kontrolu u klinču, plasirao je nekoliko dobrih udaraca ramenom i laktom.

Porije je, ipak, u prvoj rundi uspio da izbaci iz ravnoteže Mekgregora sa nekoliko lou kikova i napravi mu velike probleme. Nastavio je Amerikanac sa takvom taktikom, gađao je noge rivala, te je od starta druge runde bilo više nego očigledno da se Konor otežano kreče.

Na taj način je 32-godišnji fajter i izvojevao trijumf. Iako je najprije Konor saterao Porijea blizu žice, uslijedio je midl kik i desni kroše koji su uzdrmali Notorijusa. Sve je pratila serija udaraca zbog kojih je Mekgregor oboren, zatim je na podu bio viđen još koji udarac Porijea, pa je sudija Herb Din morao da prekine borbu.

Porije je ostvario 27. pobjedu u karijeri, uz šest poraza, a zanimljivo je da je sačuvao oreol nepobjedivosti u revanšima. Očekivano je da će dobiti šansu da se bori za pojas u lakoj kategoriji.

Mekgregor sada ima skor 22-5, a od njega se očekuju još tri meča ove godine.

U drugoj borbi večeri, debitant Majkl Čendler, bivši trostruki Belator šampion lake kategorije, pobijedio je Dena Hukera nokautom posle 2:30 sekundi  u prvoj rundi. Čendler je na taj način opravdao očekivanja i reči da će se ljubiteljima UFC predstaviti u najboljem svijetlu.

U srednjoj kategoriji, Mahmud Muradov savladao Endrjua Sančesa tehničkim nokautom posle 2:59. Borcu iz Uzbekistana to je 25. pobjeda u karijeri, 14. u nizu, a ukupno 17. nokautom.

U konkurenciji dama, gledali smo okršaj Džoane Kaldervud i Džesike Aj. Pobjedu je odnijela popularna Džo-Džo, jednoglasnom odlukom sudija – 30:27, 29:28, 29:28.

Drugi duel dama, između Brazilki Marine Hodriges i Amande Hibas pripao je Hodrigesovoj nokautom u drugoj rundi posle 54 sekunde.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.