Wizz Air nudi putnicima pokriće za COVID-19

Wizz Air nudi putnicima pokriće za COVID-19

Wizz Air, najzelenija evropska avio-kompanija sa najvećom stopom rasta, najavila je da će u okviru putnog putovanja svojim putnicima ponuditi pokriće za COVID-19, dostupno na sajtu Wizzair.com, a kroz partnerstvo sa osiguravajućim društvom Chubb.

Wizz Airovi putnici mogu da kupe putno osiguranje koje sada pokriva otkazivanja i troškove liječenja vezana za COVID-19 pri putovanju u inostranstvo.

Na primjer, ako se inficirate COVID-19 na putovanju u inostranstvu i napravite dodatne troškove zbog produženog boravka ili medicinskih troškova liječenja tokom bolesti, Wizz Air putno osiguranje će to pokriti (uz važeći maksimalni iznos). Ili ste možda morali da otkažete putovanje jer ste se zarazili prije polaska? Wizz Air putno osiguranje je tu da vas zaštiti.

Wizz Airovo putno osiguranje takođe pokriva izgubljen, ukraden ili oštećen prtljag, kao i propušten polazak, uz važenje pravila, slova i izuzetaka.

Pored putnog osiguranja, Wizz Air nudi pojedinačno pokriće za otkazivanje u određenim zemljama. I pokriće za otkazivanje i putno osiguranje se mogu kupiti ili tokom procesa kupovine avionskih karata na Wizz Airovom sajtu ili putem aplikacije – i važe i za karte u jednom smjeru i za povratne karte. Sva pravila i uslovi se mogu naći ovdje.

„Mi u WIZZ-u smo posvećeni optimizaciji iskustva putovanja, bilo da je u pitanju proces kupovine karata, usluga tokom leta ili dodatna ponuda koja putovanje čini udobnijim i jednostavnijim. Zahvaljujući našem proširenom paketu putnog osiguranja, putnici mogu biti sigurni da su pripremljeni i pokriveni u slučaju da COVID-19 poremeti njihovo putovanje”, izjavio je Andraš Rado, viši menadžer za korporativne komunikacije.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.