Cedevita rastužila Mornar, plej-of za Barane u domenu teorije
Foto: Media PRO

Cedevita rastužila Mornar, plej-of za Barane u domenu teorije

Košarkaši Cedevita Olimpije uspjeli su brzo da se oporave od poraza u duelu sa ekipom Budućnosti, pa su u Baru savladali Mornar sa 81:71. Tim iz Ljubljane je napravio veliki korak ka plasmanu u polufinale, dok su šanse Barana u domenu teorije.

Najefikasniji u sastavu Cedevita Olimpije, bili su Kendrik Peri sa 22, Džerod Džons sa 19, Rion Braun sa 17 i Jaka Blažič sa osam poena. Kod Mornara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Ajzeja Vajthed sa 24, Džejkob Pulen sa 11 i Derek Nidam sa šest poena.

Kao što se i očekivalo okršaj Mornara i Cedevita Olimpije je donio igru po principu trči i šutiraj. Trener tima iz Bara, Mihailo Pavićević je pružio priliku gotovo svim igračima iz sastava, tim iz Ljubljane je imao prednost od pet, šest poena, a na kraju ovog perioda igre, na semaforu je pisalo 23:20 za Cedevita Olimpiju.

Mornar je imao velikih problema kada je riječ o šutu za tri poena. Barani su od osam pokušaja, a gotovo svi su bili iz otvorenih pozicija, pogodili samo jednom. S druge strane, gosti su imali polovičan učinak 3-6. Posle trojke Pulena na početku meča, početkom druge deonice pogodio je i Ajzeja Vajthed, pa je Mornar stigao do vođstva – 27:26.

Do kraja prvog poluvremena, igralo se po principu poen za poen, a Cedevita Olimpija je u završnici od minus od tri, uspjela da stigne do plus od četiri – 44:40. Prevagu na tasu Cedevita Olimpije, donijeli su Džerod Džons sa 14, Rion Braun sa 10 i Kendrik Peri sa devet i Jaka Blažič sa šest poena. Kod Mornara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Ajzeja Vajthed sa 13, Džejkob Pulen i Nemanja Vranješ sa po pet poena.

U nastavku meča, izabranici Jurice Golemca su pobegli na 49:43, a Mornar u režiji Ajzeje Vajtheda i Marka Jeremića stigao do 49:49. Uslijedila je velika borba, a prednost je ponovo bila na strani Cedevita Olimpije uoči posljednje deonice – 64:58.

Izabranici Jurice Golemca su pobjegli na 66:58, a Barani nastojali da uhvate rezultati priključak. Međutim, pravili su dosta grešaka u napadu, imali problema sa ofanzivnim skokom rivala, pa je na šest minuta prije kraja, tim iz Ljubljane vodio sa 70:62. Djelovalo je da Cedevita Olimpija lomi meč u svoju korist u ovom periodu.

Barani se nisu predavali, prijetili su, ali je nalete Mornar sa dvije trojke odbio Kendrik Peri. Uslijedila su dva promašaja za tri poena u režiji Nemanje Gordića i Ajzeje Vajtheda, Kendri Peri je pogodio jedno slobodno bacanje za 79:69, nedugu zatim Rion Braun je iz kontre zakucao za 81:69 i sve je bilo gotovo.

Vremena za odmor nema. Mornar 18. aprila igra protiv Budućnosti na svom terenu, dok Cedevita Olimpiju očekuje dvomeč sa Crvenom zvezdom. Prvi duel je na programu u Beogradu 14. aprila, a drugi, četiri dana kasnije u Ljubljani.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.