Prekinut istorijski niz Juventusa, Inter osvojio
Foto: Getty images

Prekinut istorijski niz Juventusa, Inter osvojio "Skudeto"

Inter je šampion Italije, 19. put u svojoj istoriji. Atalanta je igrala neriješeno sa Sasuolom 1:1 i izgubila svaku šansu da dostigne tim iz Milana. Četiri kola prije kraja ima 13 bodova manje od Intera. U sijenci osvajanja Skudeta za Inter, ostala je još jedna briljantna partija Dušana Vlahovića,koji je postigao dva gola za Fiorentinu u remiju na gostovanju Bolonji.

Atalanta se u trci za najkvalitetnije evropsko takmičenje spotakla protiv Sasuola na gostovanju. Meč je završen rezultatom 1:1, a viđena su i dva crvena kartona. Atalanta je već u 13. minut ostala bez Golinija, koji je dobio direktno isključeno. To nije smetalo ekipi iz Bergama da povede preko Gosensa u 32. minutu.

Čuvali su vođstvo do 52. minuta kada je rezultatski egal vratio Berardi. Veliku šansu da Atalantu teoretski ostavi u igri za titulu propustio je Mjuriel, koji je promašio penal u 76. minutu.

U "srpskom derbiju“ u Seriji A, Fiorentina za koju igraju Dušan Vlahović i Nikola Milenković igrala je neriješeno 3:3 sa Bolonjom, koju sa klupe vodi Siniša Mihajlović, rezultatom 3:2. Najzaslužniji za bod tima iz Firence bio je Vlahović, strijelac dva gola.

Seriju golova otvorio je ove sezone sjajni Vlahović. Sa penala je donio prednost „violi“ u 21. minutu. Bio je to njegov 18 gol i postao je najmlađi igrač u istoriji Serije A, koji je došao do ovoliko golova. Prije njega je rekord bio u vlasništvu Hosea Alafinija.

Nije dugo trajala radost tima iz Firence. Samo devet minuta kasnije izjednačenje Bolonji donio je veteran Rodrigo Palasio. Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U prvih 20 minuta drugog poluvremena bilo je mirno, a onda su u devet minuta viđena tri gola. Bonaventura je pogodio za vođstvo Fiorentine, Palasio je ponovo izjednačio skor u 71. minutu. Samo dva minuta svojim drugom golom u meču, a 19 u sezoni Vlahović donosi novo vođstvo Fiorentini. Konačan rezultat postavio je trećim golom Palasio u 84. minutu.

Veliki kiks u borbi za Ligu šampiona napravio je Napoli. U izuzeztno tvrdom meču igrali su neriješeno sa Kaljarijem 1:1 stadionu "Dijego Armando Maradona“ . Poveli su domaći golom Osimena u 13. minutu na dodavanje Lorenca Insinjea.

Isti igrač je bio precizan i u 53. minutu, ali mu je pogodak poništen zbog prekršaja. Zlata vrijedan bod Kaljariju u borbi za opstanak doneo je Nandez u četvrtom minutu nadoknade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.