U Podgorici u protekla 24 časa prijavljeno 13 požara
Ilustracija

U Podgorici u protekla 24 časa prijavljeno 13 požara

Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada saopštila je da je u protekla 24 časa dobila 23 prijave, od kojih se 13 odnosilo na požare trave i niskog rastinja u široj okolini grada i to u blizini Dekar pumpe, Rogamima, kod Tološke šume, Donjim Kokotima, Mahali, u blizini Deponije, u krugu aerodroma Špiro Mugoša, Koniku, Gostilju, Zeti, Farmacima i u dva navrata u Donjoj Gorici u blizini stadiona.

"Danas oko 12.44 časova po prijavi koja je upućena da je požar zahvatio travu i nisko rastinje u mjestu Farmaci, na licu mjesta izašla je jedna posada sa dva vatrogasca. Dolaskom na navedenu lokaciju pripadnici Službe zatekli su vozilo u požaru kao i pomoćni objekat - baraku", navodi se na Fejsbuk stranici Službe zaštite i spašavanja.

Požar je, ističu, lokalizovan u 13.05 sati u kojem nije bilo povrijeđenih lica a pričinjena je velika materijalna šteta.

Podsjećaju građane, da će u svim slučajevima gdje postoji najmanja sumnja u vezi sa načinom nastanka požara biti preduzete mjere i radnje na utvrđivanju odgovornosti.

Osim pomenutog, kako kažu, realizovana su tri prevoza vode u bezvodnom području grada, tri intervencije na uklanjanju zmija i dva obilaska kritičnih lokacija.

"Takođe odrađena su i dva kontrolisana paljenja za potrebe građana koji su željeli da na siguran i bezbjedan način izvrše spaljivanje određene površine", navode u saopštenju.

Služba apeluje na sve građane da svi zajedno damo doprinos očuvanju imovine i zelenih površina Glavnog grada.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.