Mirko Šarčević je vicešampion Evrope
Mirko Šarčević

Diskutabilnom odlukom sudija mu izmaklo zlato

Mirko Šarčević je vicešampion Evrope

Bjelopoljac Mirko Šarčević osvojio je srebrnu medalju na Evropskom juniorskom bokserskom prvenstvu u Tbilisiju.

Diskutabilnom odlukom sudija, Šarčević je u finalu srednje kategorije poražen od Ukrajinca Alekseja Stepanova.

Iako je kontra gardom, izuzetno smirenim i staloženim nastupom sa lakoćom probijao gard Ukrajinca, kažnavao ga neprestano iz kontre, sudije su na svih pet lista dale po poen prednosti Ukrajincu (10:9). U drugoj rundi je Šarčević bio jednako dobar, ali su samo trojica sudija dale nejmu prednsot za 3:2 u rundi.

U odlučujućoj trećoj rundi stiče se utisak da Stepanov nije uradio ništa, osim što je žestoko pogađan iz kontre.

Ipak, sudije su pobjedu dale Stepanovu, na opšte iznenađenje Šarčeviča i njegovog ugla.

Šarčević je bio jedini crnogorski reprezentativac u Gruziji, i tek jedan od četvorice finalista van granica bivšeg SSSR-a. Jedini iz regiona!

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.