Zlatna generacija Srbije silazi sa svjetske scene u najljepšem tonu:
Foto: Reuters

Zlatna generacija Srbije silazi sa svjetske scene u najljepšem tonu: "Delfini" pobijedili Grčku za zlato na OI

Vaterpolisti Srbije su ostali olimpijski šampioni! Izabranici Dejana Savića su u finalu u Tokiju pobijedili selekciju Grčke 13:10.

Srbija je odbranila zlato osvojeno prije pet godina u Riju! Trofejna generacija ‘delfina’ oprostila se na najljepši mogući način.

U Pekingu 2008. i 2012. u Londonu su bili bronzani (oba puta su za treće mjesto bili bolji od Crne Gore), a onda su spojili najsjajnija odličja u Rio de Žaneiru i Tokiju.

U finalu je sve prštalo - vodila je Srbija i tri gola razlike u prvih desetak minuta (5:2, 6:3, 7:4), ali su Grci brzo reagovali.

Poravnali su na 7:7 prije nego je Andrija Prlainović četiri sekunde prije kraja druge četvrtine maestralno zatresao mrežu za 8:7.

Srbija je u posljednju četvrtinu ušla s golom prednosti (10:9), a ključni momenti su se dogodili u 3. i 4. minutu kada su Prlainović i Nikola Jakšić donijeli 12:10, a Heleni između za dva pogotka prokockali napad s igračem više.

Odmah nakon toga je Dušan Mandić pogodio za 13:10, tada je i postalo jasno da olimpijsko zlato ne mijenja vlasnika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.