Vučić: EU i zemlje članice da se hitno suprostave samovolji Prištine
Aleksandar Vučić

Vučić: EU i zemlje članice da se hitno suprostave samovolji Prištine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Evropsku uniju i zemlje članice da se hitno i kroz konkretan angažman suprotstave samovolji Prištine.

Vučić je primio danas šefa Delegacije EU u Srbiji Emanuelea Žiofrea, sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu.

"Sa ambasadorom Žiofreom razgovarao sam o situaciji na Kosovu , odnosima Srbije i EU, kao i o koracima koje preduzimamo u cilju napretka na našem evropskom putu. Pozvao sam EU i zemlje članice da se hitno i kroz konkretan angažman suprotstave samovolji Prištine, koja ugrožava bezbjednost srpskog naroda i stabilnost cijelog regiona", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Naveo je da je zahvalio ambasadoru na svemu što EU radi, posebno u oblasti investicija, ekonomskih i društvenih integracija i podrške našim reformama.

"U fokusu razgovora bila je realizacija projekata predviđenih evropskim Planom rasta za Zapadni Balkan, koji bi trebalo da u mnogome doprinese približavanju regiona i EU i boljem životu svih naših građana", zaključio je Vučić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.