Italijani zauzeli gotovo sva mjesta u odmarilištima
Ilustracija

Italijani zauzeli gotovo sva mjesta u odmarilištima

Više od 13 miliona Italijana je na godišnjem odmoru u svojoj zemlji i potrošiće oko milijardu i po eura, piše agencija Ansa.

Zbog pandemije kovida-19 i posledica koje je izazvala, Italijani ove godine manje putuju na odmor u inostranstvo, i radije biraju mjesta bliže kući, prenosi Tanjug.

U hotelima i privatnom smještaju u primorskim mjestima popunjenost kapaciteta je 89 odsto, puna turista su i planinska mjesta i ležajevi u kućama koje se bave takozvanim seoskim turizmom, a u termalnim bamnjama je popunjeno 75 odsto kapaciteta.

Predsjednik asocijacije turističkih organizacija Vitorio Mesina tvrdi da je turistička sezona bolja od predviđanja i da se uspješno primjenjuje kontrola posjedovanja “zelene propusnice”.

“Plašimo se jedino da nam improvizovane zabave i neodobrena skupljanja ne pokvare turističku sezonu”, izjavio je Mesina.

Italijanski mediji izvještvaju o jednom takvom okupljanju i zabavi 5.000 mladih iz cijele Evrope u mjestu Viterbu, pokrajina Lacio.

Događaj, koji nije odobren, sa puno muzike, buke, alkohola i droge, reklamiran je putem društvenih mreža, a učesnici i dalje dolaze.

U obližnjem jezeru utopio se jedan 25 godišnni mladić koji je pijan ušao u vodu i nije izronio, tvrde prijatelji.

Kako piše list “Il Fato kotidijano” mještani Viterba su očajni, a “obični” turisti bježe od buke i nereda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.