24-godišnji slijepi mladić iz Srbije istrčao polumaraton u Podgorici uz pomoć vodiča: Nisam dozvolio depresiji da provire u moju glavu

24-godišnji slijepi mladić iz Srbije istrčao polumaraton u Podgorici uz pomoć vodiča: Nisam dozvolio depresiji da provire u moju glavu

Među učesnicima Podgorica Millennium Run trke koja je održana prošlog vikenda u glavnom gradu bio je i Milan Petrović.

Slijepi momak iz Leskovca nije propustio priliku da istrči polumaratonsku trku uz pomoć vodiča.

Milan ima 24 godine, a ljetos je bio jedini predstavnik Srbije u kategoriji tandem biciklizam na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

milan

Vid je počeo da gubi sa 11 godine, a brojni stručnjaci iz Srbije, Italije i Sjedinjenih Američkih Država nisu uspjeli da ustanove razlog za to.

Sa 16 je potpuno oslijepio, ali nije izgubio takmičarski duh i želju da životom.

“Srećniji sam od drugih potpuno slijepih jer ja znam šta je crno, bijelo, zeleno, plavo i crveno. Znam kako izgleda nebo, zemlja… Kada sam ostao bez vida nisam klonuo, nisam dozvolio apatiji i depresiji da provire u moju glavu, nego sam se okrenuo školi i sportu”, ispričao je nedavno Milan za “Blic”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.