Tesla povlači skoro pola miliona električnih automobila
Tesla

Tesla povlači skoro pola miliona električnih automobila

"Tesla" će opozvati više od 475.000 električnih automobila tipa "model tri" i "model es" zbog problema sa prtljažnikom i kamerom koja snima okolinu iza vozila, što povećava rizik od sudara, saopštila je američka agencija za bezbednost u saobraćaju.

Američki proizvođač povlači sa tržišta 356.309 primeraka "modela tri“ napravljenih od 2017. do 2020. godine zbog problema sa kamerom i 119.009 primeraka "modela es“ zbog neispravnog poklopca prednjeg prtljažnika.

"Nedostupnost prikaza sa zadnje kamere može da utiče na vozačev pogled unazad i poveća rizik od sudara“, navodi se u saopštenju.

"Tesli“ nije poznato da se zbog ovih problema dogodio sudar ili da je bilo povređenih ili smrtnih slučajeva, dodaje agencija.

Vrednost "Teslinih“ akcija opala je za 1,1 odsto.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.