Inspekcija za sport će provjeriti sve papire o trci u Kolašinu
Dalibor Đerić

Đerić poručio

Inspekcija za sport će provjeriti sve papire o trci u Kolašinu

Inspekcija za sport će čim se steknu uslovi izuzeti dokumentaciju od Skijaškog saveza Crne Gore u vezi kvalifikacione trke na Bjelasici i predati je tužilaštvu, najavio je za Portal RTCG glavni sportski inspektor Crne Gore Dalibor Đerić.

On je to rekao povodom informacija da su kvalifikacine trke za plasman na Zimske olimpijske igre koje su održane u Kolašinu pod lupom Svjetske skijaške federecije jer su, navodno, lažirani rezultati kako bi se takmičari iz brojnih zemalja lakše plasirali u Peking.

"Mi možemo da pođemo u savez i da izuzmemo dokumentaciju, ali je vrlo teško utvrditi da li su lažirani ti rezultati, ali svakako ćemo ući u savez čim se steknu uslovi, pošto je delegacija u Pekingu. Ipak, vjerovatno ćemo naći neko ovlašćeno lice ovih dana", kazao je Đerić.

Kako tvrdi, naredni korak biće saradnja sa tužilaštvom. 

"Mi ćemo dokumentaciju predati tužilaštvu, koje će utvrditi da li ima elemenata krivičnog djela", rekao je Đerić. 

Italijanska "La Republika" prenijela je da je u Kolašinu, tokom kvalifikacionog takmičenja za plasman na Zimske olimpijske igre u Pekingu, bilo korupcije, pa čak i prijetnji smrću.

FIS trke su od 20. do 23. decembra održane na Bjelasici, na stazama Ski centra “Kolašin 1.600”.

Dvije trke organizovao je Skijaški savez Crne Gore, a dvije preostale federacije Istočnog Timora i Jamajke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.