Sofía Jirau

Prvi Victoria’s Secret model s Daunovim sindromom

Portorikanska manekenka Sofía Jirau ušla je u historiju kao prva osoba s Downovim sindromom koja je model jednog od najpoznatijih brendova svijeta Victoria’s Secret. Dvadesetčetverogodišnjakinja je predstavljena u novoj kampanji za kolekciju donjeg veša Love Cloud.

¨Sanjala sam da će se to jednog dana dogoditi, jako sam radila na tome i danas se taj san ostvario. Napokon vam mogu otkriti svoju tajnu. Ja sam prvi Victoria’s Secret model s Downovim sindromom.¨ napisala je Sofia na Instagramu.

Jirau je debitirala kao model na Sedmici mode u New Yorku prije dvije godine.

¨Moj posao manekenke u Sjedinjenim Državama bio je početak ostvarivanja mog sna: šetati se na najvažnijim pistama na svijetu. Za mene je najvažnija stvar pokazati ljudima širom svijeta da ne postoje granice i inspirirati ih da slijede svoje snove.¨ napisala je Jirau na svojoj stranici, piše Azra.

Ona je takođe 2019. godine pokrenula i vlastitu liniju odjeće i modnih dodataka koju je navala “I like it”.

Kampanja dolazi nakon što je Victoria’s Secret prošle godine najavila veliku reviziju svog brendiranja. Naime bren je godinama trpio kritike zagovornika koji insistiraju na raznolikosti tijela. Ovaj brend inače je poznat po svojim visokim i mršavim “anđelima”.

-Love Cloud kolekcija je važan trenutak u evoluciji brenda”, rekao je Raúl Martinez, novi glavni kreativni direktor brenda, u saopštenju za javnost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.