Donald Tramp se vraća u grad u kom je preživio prvi pokušaj ubistva
Donald Tramp

Milijarder Ilon Mask takođe najavljuje svoje prisustvo

Donald Tramp se vraća u grad u kom je preživio prvi pokušaj ubistva

Donald Tramp vratiće se u subotu, 5. oktobra u Batler u Pensilvaniji, gdje je u julu preživio pokušaj ubistva. Milijarder Ilon Mask takođe je najavio svoje prisustvo.

Ilon Mask, koji je posljednjih mjeseci postao ključna figura u Trampovoj kampanji i povećao svoje donacije za republikance širom svijeta, rekao je na X (koji je u njegovom vlasništvu): “Biću tu da podržim!“

Iako je Mask ugostio Trampa tokom virtuelnog događaja na X i rekao da donira 45 miliona dolara mjesečno PAC-u koji ga podržava, on fizički nije prisustvovao skupovima Donalda Trampa, piše Politiko.

Tramp je obećao da će se vratiti u Batler kako bi odao počast Koriju Komperatoreu, vatrogascu koji je ubijen u julu.

“Vratiću se u Batler, Pensilvaniju, na veliki i prelijep miting, da odam počast duši našeg voljenog vatrogasnog heroja, Korija i hrabrih patriota koji su povrijeđeni prije dvije nedjelje“, napisao je Tramp na Trut Sošal 26. Jula.

Komperatoreova porodica takođe će biti prisutna, kao i Trampov potpredsjednik, senator iz Ohaja Džej Di Vens.

I Džej Di Vens, baš kao Ilon Mask svojevremeno nije podržavao Trampa, ali je potom promijenio stavove.

Mask je rekao da je glasao za Džozefa Bajdena 2020. godine, a takođe je podržao Hilari Klinton i bivšeg predsjednika Baraka Obamu. Ali stavovi koje on sada zastupa o X direktno su povezani sa konzervativnim stavovima, posebno o nadzoru vlade kada je riječ o imigracijama.

U nedavnom postu, Mask je optužio vladu da “bukvalno koristi dolare poreskih obveznika da uveze glasače i da ih liši prava glasa!“.

A nedavno je Tramp najavio da će Mask voditi “komisiju za efikasnost vlade“ ako bude izabran u novembru. Osnivanje te komisije bio bi potpuno novi teren za Maska.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.