U Francuskoj pokrenut krivični postupak protiv Žerara Depardijea za silovanje
Žerar Depardije

U Francuskoj pokrenut krivični postupak protiv Žerara Depardijea za silovanje

Francusko pravosuđe potvrdilo je pokretanje krivičnog postupka protiv glumaca Žerara Depardijea za "silovanje i seksualno zlostavljanje" na osnovu tužbe glumice Šarlot Arnu.

"Istražno vijeće smatra da u ovoj fazi postoje ozbiljne tvrdnje koje opravdavaju pokretanje krivičnog postupka protiv Depardijea“ za djela počinjena u avgustu 2018. godine, navelo je parisko tužilaštvo.

Glumac koji sada ima 73 godine, zatražio je u maju 2021. da se poništi tužba i čitav postupak.

Međutim tom zahtjevu se usprotivilo tužilaštvo, tako da se slučaj vraća istražnom sudiji.

Glumica koja je u avgustu 2018. godine imala 22 godine, prijavila je policiji da je bila žrtva silovanja u domu Depardijea u Parizu.

Depardije, koji se proslavio ulogama u filmovima "Sirano de Beržerak", "Čovjek sa gvozdenom maskom", "Poslednji metro", "Ćerka musketara", "Pijev život" i "Asteriks i Obelisk", izjavio je prošle godine da je nevin i da nema čega da se plaši.

Glumac koji je poznat kao rusofil i kojem je ruski predsjednik Vladimir Putin lično uru​č​io ruski paso​š​ po​č​etkom 2013. godine, pozvao je na početku ruske invazije na Ukrajinu na prekid vatre i pregovore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.