Regionalni centar u borbi protiv sajber kriminala
MJUDDM

Banović pozdravila inicijativu osnivanja Regionalne škole u Crnoj Gori

Regionalni centar u borbi protiv sajber kriminala

Ministarstvo javne uprave će biti posvećen i pouzdan partner u formiranju regionalnog centra za razvoj vještina u oblasti sajber bezbjednosti, a obrazovanje u ovoj oblasti doprinijeće osnaživanju kadrovskih potencijala u odgovoru na tu vrstu kriminala, istakli su na sastanku koji je Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija (MJUDDM) u saradnji sa Ambasadom Francuske u Crnoj Gori i partnerima iz Republike Slovenije, organizovalo sa predstavnicima javnog i privatnog sektora.

Cilj sastanka je formiranje Regionalnog centra za razvoj vještina u oblasti sajber bezbjednosti.

Neophodna sinergija svih zainteresovanih strana i identifikacija potreba potencijalnih partnera u edukaciji

Državna sekretarka u MJUDDM Marina Banović pozdravila je inicijativu osnivanja Regionalne škole za sajber bezbjednost u Crnoj Gori.

"Ukoliko nosioci projekta odluče da sjedište škole bude u Crnoj Gori, u nama će imati pouzdanog i posvećenog partnera", poručila je Banović.

Na sastanku su prezentovali planove i dalje korake u vezi unapređenja vještina, kao i regionalne saradnje iz oblasti sajber bezbjednisti, te spremnosti i snaženja bezbjednosnog ekosistema.

Sastanaku su, pored Banović, prisustvovali ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije i direktor Kancelarije za informacionu bezbjednost Slovenije Uroš Svete.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.