Barselona pobijedila Bajern i zakazala El-klasiko u Beogradu
Foto: Getty images

Fajnl for Evrolige

Barselona pobijedila Bajern i zakazala El-klasiko u Beogradu

Košarkaši Barselone plasirali su se na fajnal-for Evrolige, pošto su večeras na svom terenu pobijedili Bajern iz Minhena sa 81:72 (18:19, 13:18, 29:15, 21:20), u odlučujućem, petom meču četvrtfinala plej-ofa.

Barselonu je do pobjede vodio Nikolas Laprovitola sa 26 poena, Nikola Mirotić je dodao 20, a Nik Kalates deset poena.

U timu Bajerna najefikasniji je bio Otelo Hanter sa 18 poena, Ognjen Jaramaz je ubacio poen manje, dok je Vladimir Lučić utakmicu završio sa šest poena i deset skokova.

Barselona je bolje počela meč, ali je ekipa Andree Trinkijerija odbila početni nalet domaćeg tima pa je, poslije trojke Jaramaza, na veliki odmor otišla sa šest poena prednosti - 37:31.

Ipak, domaći tim je u nastavku preokrenuo rezultat. U finišu treće dionice, Barselona je stigla do dvocifrene prednosti i bez većih problema je vođstvo sačuvala do kraja meča.

Barselona će u polufinalu fajnal-fora u Beogradu igrati protiv Real Madrida, koji je u četvrtfinalnoj seriji slavio protiv Makabija iz Tel Aviva sa 3:0.

Kartu za Beograd obezbijedio i aktuelni šampion Evrope, ekipa Efesa koja je sa 3:1 bila bolja od Milana. Turski tim će u polufinalu igrati protiv Olimpijakosa ili Monaka. U toj seriji je 2:2, a odlučujući peti meč na programu je sjutra u Grčkoj.

Fajnal-for na programu je od 19. do 21. maja u Beogradu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.