Voriorsi pobjeđuju i kad Kariju ne ide: Preporođeni Vigins vodio
Foto: USA Today

Voriorsi pobjeđuju i kad Kariju ne ide: Preporođeni Vigins vodio "Ratnike" do nove pobjede, Golden Stejt trijumf od prstena NBA lige

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa na korak su do NBA prstena, pošto su kod kuće savladali Boston Seltikse sa 104:94 i sada vode sa 3-2 u pobjedama u velikom finalu.

Do trijumfa su došli uprkos tome što Stef Kari prvi put u karijeri u plej-ofu nije dao nijednu trojku – promašio je svih devet i tako prekinuo seriju od 132 plej-of utakmice makar s jednom trojkom. Gledajući sve mečeve, prekinut je Karijev niz od 233 meča sa barem jednom ubačenom trojkom.

Ukupno, tim Stiva Kera šutirao je za tri poena 9-30, ali je trijumf sada donijela odbrana.

Preporođeni Endru Vigins nastavlja da oduševljava i bio je najzaslužniji za trijumf Voriorsa sa 26 poena (12-23 iz igre), 12 skokova i po 2 asistencije i ukradene lopte. Klej Tompson ubacio je 21 poen (7-14 iz igre, 3sk, 2ast), a Stef Kari dodao je 16 poena (7-22 iz igre), 3 skoka i 8 asistencija.

Izvrstan doprinos sa klupe imali su Geri Pejton II sa 15 poena (6-8 iz igre, 5sk) i Džordan Pul sa 14 poena (4-8 iz igre), a Nemanja Bjelica nije šutirao za koš za pet minuta u igri (uhvatio je jednu loptu). Drejmond Grin imao je 8 poena (3-6 iz igre), 8 skokova i 6 asistencija.

Na poluvremenu je Boston gubio sa 12 poena razlike, ali je u trećem periodu ubacio čak 35 poena i napravio preokret, da bi ipak Pul trojom uz zvuk sirene odveo Voriorse na posljednju veliku pauzu sa +1.

Bio je to uvod u briljantnu odbranu Golden Stejta u posljednjoj četvrtini, a zanimljivo je da je procenat šuta Džejsona Tejtuma samo 21% u posljednjim četvrtinama u finalu.

Najefikasniji kod Seltiksa bio je baš Tejtum sa 27 poena (10-20 iz igre), uz 10 skokova i 4 asistencije, Markus Smart imao je 20 poena (7-15 iz igre), 3 skoka i 2 asistencije, a Džejlen Braun upisao je 18 poena (5-18 iz igre), 9 skokova i 4 asistencije.

Boston je domaćin šeste utakmice, a ona se igra u četvrtak na petak od 3.00.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.