Mask u prvom obraćanju zaposlenima u Tviteru najavio otpuštanja
Ilon Mask

Mask u prvom obraćanju zaposlenima u Tviteru najavio otpuštanja

Ilon Mask obratio se po prvi put zaposlenima u Tviteru (Twitter) i rekao da će kompanija morati da smanji broj zaposlenih, ponudivši i par novih detalja njegovog plana preuzimanja društvene mreže vrijedne 44 milijarde dolara. Izvršni direktor Tesle, koji je i izvršni direktor raketne kompanije SpejsIks (SpaceX), rekao je osoblju Tvitera da želi da poveća broj korisnika usluge sa 229 miliona na najmanje milijardu ljudi.

On je dodao da će oglašavanje ostati važno za kompaniju, uprkos tome što je ranije rekao da vjeruje da Tviter ne bi trebalo da prikazuje oglase, prenosi Radio slobodna Evropa.

"Mislim da je oglašavanje veoma važno za Tviter. Nisam protiv reklamiranja. Vjerovatno bih razgovarao s oglašivačima i rekao, hej, hajde da se samo pobrinemo da oglasi budu što zabavniji“, rekao je Mask.

Tokom sastanka Mask nije ponudio novosti o finaliziranju ugovora o preuzimanju kompanije već ponovio da još uvjek pokušava da sazna više o botovima i spam nalozima na mreži, što je nazvao svojom najvećom brigom.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje otpuštanja, Mask je rekao da je potrebno izvršiti "neke racionalizacije broja zaposlenih i troškova".

"Trenutno, troškovi premašuju prihod", rekao je, dodajući da "svako ko ima značajan doprinos ne bi trebalo da ima o čemu da brine".

Predstojeće preuzimanje Tvitera naišlo je na rašireni skepticizam i zabrinutost među zaposlenima u kompaniji sa sjedištem u San Francisku, od kojih su neki zabrinuti da će Mask ublažiti pravila o određenim sadržajima.

Milijarder je rekao osoblju kompanije da vjeruje da bi korisnicima trebalo dozvoliti da govore "prilično nečuvene stvari" na stranici sve dok sadržaj nije nezakonit.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.