Propade posao vrijedan 44 milijarde dolara: Mask odustaje od kupovine Tvitera
Ilon Mask

Propade posao vrijedan 44 milijarde dolara: Mask odustaje od kupovine Tvitera

Izvršni direktor američkog proizvođača električnih automobila Tesla Ilon Mask najavio je u petak da raskida svoj ugovor za kupovinu društvene mreže Tviter, vrijedan 44 milijarde dolara, zbog materijalnog kršenja više odredbi tog ugovora.

Time je privedena kraju saga hoće li ili neće Mask preuzeti Tviter, a pošto je u aprilu ove godine sklopio ugovor s Tviterom, a potom otkup kompanije stavio na čekane dok mu se ne dokaže da lažni nalozi, odnosno takozvani spam roboti čine manje od pet odsto ukupnih korisnika.

Pravni stručnjaci, međutim, smatraju da Mask ne može tek tako da izađe iz pregovora. Prema dogovoru iz aprila, u ugovoru je i obavezu da se akvizicija izvrši osim u slučaju da dođe do velike promjene u biznisu, a to se nije desilo.

Dionice Tvitera pale su šest odsto u produženom trgovanju, prenosi Rojters.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.