Simonović: Finansijska situacija u kojoj se nalazimo zahtijeva veća sredstva

Simonović: Finansijska situacija u kojoj se nalazimo zahtijeva veća sredstva

Da se Crnogorski olimpijski komitet (COK), zajedno sa ostalim akterima na domaćoj sportskoj sceni, nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji, konstatovao je predsjednik COK-a Dušan Simonović na godišnjoj konferenciji za novinare organizovanoj u hotelu CUE.

,,Crnogorski olimpijski komitet uputio je amandman svim poslaničkim klubovima, jer finansijska situacija u kojoj se nalazimo zahtijeva neka nova i veća sredstva. Sredstva koja smo dobili u prošloj godini, u iznosu od 3.000.000 eura, pa kasnije 600.000 eura, mislim da nijesu bila dovoljna“, saopštio je Simonović, prenosi Mediabiro.

Objasnio je da su uz pomoć stručnih analiza utvrdili da prihod, koji crnogorski sport ostvari na direktan i indirektan način, iznosi oko 100.000.000 eura.

,,Crnogorski sport na godišnjem nivou potroši oko 25.000.000 eura. U tom smislu, očekujemo od poslaničkih klubova razumijevanje i podršku za amandman, jer tražimo da se iz budžetske rezerve Ministarstvu sporta i mladih dodijeli još 1.000.000. eura. Insistiraćemo na tome“, poručio je predsjednik COK-a.

Izmjena postojećeg Zakona o sportu i razvoj nove, nacionalne startegije sporta, takođe predstavljaju neke od ključnih planova.

Simonović je podsjetio da je protekla godina bila izuzetno uspješna za domaći sport.

,,Možemo se pohvaliti sa dva srebra na Evropskim prvenstvima, Marija Vuković u atletici i Bojana Gojković u boksu. Rukometašice su nas ponovo zaista obradovale rezultatom koji može da služi na ponos. Ovo je tim koji će tek stasavati, a koji su okupile Bojana i Maja. Posebno bih istakao sjajne rezulate koje imamo iz Tekvondo saveza Crne Gore. Imali smo dobre rezulate u karateu, boćanju i džiju-džici“, zaključio je Simonović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.