Temperatura na kojoj bi trebalo da peremo farmerke da bi što duže trajale

Temperatura na kojoj bi trebalo da peremo farmerke da bi što duže trajale

Pranje na višim temperaturama može dovesti do skupljanja tkanine, a boja može da izgubi na intezitetu. Najčešće postavljena pitanja su koja je najbolja temperatura za pranje farmerki, koliko često treba da ih peremo i da li treba da koristimo omekšivač.

Koliko često perete farmerke?

Farmerke ne treba prati previše često. Uz često pranje, mogu izgubiti boju, a materijal se može brže istrošiti.

Pranje se preporučuje nakon tri do četiri nošenja, u zavisnosti od toga koliko su prljave ili koliko su izložene znoju. Ako ne izgledaju prljavo, moguće ih je osvježiti provjetravanjem na vazduhu.

Na kojoj temperaturi bi trebalo da perete farmerke?

Temperatura zavisi od vrste teksasa, ali se uglavnom preporučuje pranje na 30 do 40 stepeni.

Pranje na nižim temperaturama pomaže u očuvanju boje i elastičnosti tkanine.

Pranje na višim temperaturama može dovesti do skupljanja tkanine, a boja može da izgubi na intezitetu, posebno ako su farmerke tamnije, ali je najbolje provjeriti etiketu, piše Zadovoljna.hr.

Da li za pranje farmerki treba koristiti omekšivač?

Omekšivač se uglavnom ne preporučuje za farmerke. Iako mogu učiniti tkaninu mekšom, omekšivači mogu vremenom oslabiti teksas vlakna i smanjiti njenu izdržljivost.

Takođe, omekšivači mogu stvoriti sloj na površini koji sprečava da teksas diše.

Umjesto omekšivača, možete razmisliti o kašičici sode bikarbone koju ćete dodati prašku, to može pomoći da teksas omekša bez oštećenja vlakana.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.