Preminula pjevačica Anita Pointer, jedan od osnivača grupe “Pointer Sisters“
Anita Pointer, Foto: Getty images

Preminula pjevačica Anita Pointer, jedan od osnivača grupe “Pointer Sisters“

Američka pjevačica Anita Pointer, koja je 70-ih i 80-ih godina uživala u uspjehu sa sestrama u ritam i bluz bendu "Pointer Sisters", umrla je u 74. godini od raka, saopštio je njen agent.

"Anita Pointer, dobitnica nagrade Gremi, preminula je posle herojske borbe sa rakom“, napisao je njen agent Rodžer Nil (Roger Neal) na Instagramu.

Umrla je u novogodišnjoj noći u svom domu u Los Anđelesu, okružena porodicom, dodao je Nil.

Kalifornijsku grupu "Pointer Sisters“ osnovale su Anita i njen sestre Džun (June), koja je umrla u aprilu 2006, Boni (Bonnie) preminula u junu 2020. i Rut (Ruth). Prvo su pjevale u crkvi pošto im je otac bio pastor.

Grupa je prvi album izdala 1973. godine sa pjesmama u stilu džeza, bibapa i gospela. Tokom karijere sestre su osvojile tri muzičke nagrade Gremi (Grammy).

Sa albumom "Fairytale“ iz 1975. godine, ulaze u vode kantri muzike. Tada su imale koncert u poznatoj dvorani Grad Ole Opri u Nešvilu. One su bile bile prve umjetnice crnkinje da nastupaju u toj dvorani.

Boni Pointer je kasnije napustila grupu i krenula u solo karijeru, ali je bend nastavio 80-ih godina da postiže hitove kao što su "Fire“, "He’s So Shy“, "Slow Hand“ i čuveni "I’m so excited“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.