Rekordna prodaja automobila Rols-Rojs tokom 2022. godine
Ilustracija

Rekordna prodaja automobila Rols-Rojs tokom 2022. godine

Kriza troškova života ne utiče na luksuzne automobile, pošto je britanski proizvođač automobila Rols-rojs ostvario najveću godišnju prodaju tokom 2022. sa ukupno 6.021 prodatim primjerkom.

To predstavlja povećanje od osam odsto u odnosu na 2021. godinu, sa isporukama kupcima u 50-ak zemalja, saopštila je kompanija koja pripada njemačkoj grupaciji BMW.

Najviše automobila je prodato u SAD, Kini i Evropi, dok se ostalo tržište automobila još oporavlja od pandemije korona virusa i globalne nestašice poluprovodnika.

Međutim, luksuzne marke automobili kao što su Bentli (Bentley) i Bugati (Bugatti) ostvarile su dobru prodaju tokom epidemije korona virusa.

Kao dokaz dobrog stanja prodaje luksuznih automobila je primjer kompanije Lamborgini (Lamborghini) koja je u avgustu saopštila da je unaprijed prodala svoje automobile do početka 2024. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.