Milanović: Zapad srlja iz rata u rat, sankcije nisu makle ni Miloševića a ne Putina
Zoran Milanović

"Ne bi trebali biti američki robovi"

Milanović: Zapad srlja iz rata u rat, sankcije nisu makle ni Miloševića a ne Putina

Vašington i NATO preko Ukrajine vode proksi (proxy) rat protiv Rusije. I obrnuto. Međutim, ako nemaš krajnji cilj, ako nemaš plan, onda to završava kao Avganistan, rekao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

"Plan ne može biti maknuti Putina. Plan ne mogu biti sankcije. To su gluposti. Nećemo ništa postići. Nisu ni Miloševića slomili sankcijama. Idu iz rata u rat. Što bismo trebali biti? Američki robovi?", dodao je on.

Predsjednik Hrvatske je upitan i o zaokruživanju, odnosno povećanju cijena nakon uvođenja eura.

"Trebali su angažovati cijelu vojsku inspektora koji će okolo gledati. Međutim, cijene su već mjesecima istaknute u eurima i kunama. Mi ne živimo u Sovjetskom Savezu. Očekivao bih da to neko kaže vladi. Kupac je taj koji ima najveću moć. On treba reći: ‘Podcjenjuješ me, podcjenjuješ moju pamet i idem kod nekog drugog", rekao je.

Predsjednik Hrvatske prozvao je premijera Andreja Plenkovića za "olajavanje" njega i saborskih poslanika u intervjuu francuskom mediju, rekavši da je to "dno dna". 

Plenković je kanalu France 24 u subotu rekao da je odluka saborskih poslanika da Hrvatska ne učestvuje u misiji Evropske unije za podršku ukrajinskoj vojsci (EUMAM) „istorijski pogrešan izbor“.

Osudivši premijerove izjave, Milanović je istakao da se „nikada ne sme olajavati svoja zemlja i njeni demokratski predstavnici pred drugima“ jer, kako kaže, tako propadaju nacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.