Bećirović: Dodikovo odlikovanje Putina neviđena civilizacijska sramota
Dodik

Bećirović: Dodikovo odlikovanje Putina neviđena civilizacijska sramota

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović ocijenio je da je odlikovanje koje je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dodijelio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu neviđena civilizacijska sramota.

On je posle sastanka sa ambasadorima Kvinte u NATO-u i ambasadorkom Norveške u Briselu naveo da to „nije ogledalo države Bosne i Hercegovine, već još jedan pokazatelj destruktivne politike predsjednika RS“.

„Većinska i demokratska Bosna i Hercegovina se potpuno ograđuje od takve Dodikove politike i ona iskazuje solidarnost sa pravednom borbom ukrajinskog naroda za slobodu“, naglasio je Bećirović.

Dodao je da je Bosna i Hercegovina koja, kako je naveo, pripada slobodnom i demokratskom svetu, na meti opasne ruske politike.

Član Predsjedništva BiH je tokom sastanka u Briselu zahvalio na konkretnoj i kontinuiranoj podršci državi BiH, podsjetivši ambasadore da usvojeni zakoni, posebno Zakon o odbrani BiH, kao i usaglašene odluke obavezuju sve organe vlasti u BiH da rade na ubrazanju integracije u NATO.

Navedeno je da je punopravno članstvo u NATO-u u interesu svih građana Bosne i Hercegovine, ali i u interesu Alijanse, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.